GLUTARSAN

GLUTARSAN

Dezinfekcijski pripravak za suzbijanje bakterija, virusa, gljivica i kvasaca na životinjskim farmama.

Aktivna tvar: 1 ml proizvoda spremnog za uporabu sadrži: 100 mg glutarala i 200 mg kvarterni amonijevi spojevi, benzil-C12-16-alkildimetil, kloridi.

OPIS PROIZVODA: biocidni pripravak – dezinficijens za dezinfekciju nastambi i opreme na životinjskim farmama (sve vrste), opreme za prehrambene industrije, za sredstva transporta živih životinja, za odvode, za rađaonice i uzgajališta,  također i za područja na kojima životinje borave u svom prirodnom okruženju.

DOZIRANJE I UPUTA ZA UPORABU: kako bi se postigao zadovoljavajući dezinfekcijski učinak u suzbijanju virusa (ptičja gripa, svinjska gripa, etc.), bakterija, gljivica i kvasaca: pripremiti 2 %-tnu vodenu otopinu (2 L proizvoda na 100 L vode) – nanijeti proizvod na željenu površinu i ostaviti da djeluje barem 30 minuta – nije potrebno ispiranje. Za sanitarnu zaštitu i dezodoriranje uzgajališta i opreme, sustava za vodu, klaonica i inkubatora za piliće koristite vodenu otopinu u omjeru 0,1-0,5 % (1-5 ml proizvoda na 1 L vode).

Mehaničkim putem ukloniti prljavštinu, pripremiti vodenu otopinu u navedenom omjeru sukladno namjeni, te otopinu nanijeti na željenu površinu pomoću prskalice ili putem krpe, spužve. Pravilno pripremljena otopina proizvoda ne nagriza opremu.

Napomena: Proizvod ne miješati sa sapunima ili neionskim tenzidima. Ne koristiti pripravak u koncentriranom obliku – razrijediti prema uputi. Prilikom pripremanja i rukovanja s proizvodom koristiti zaštitnu opremu za ruke, lice i oči, te zaštitnu odjeću i obuću.  Ne udisati ili gutati proizvod! Ne koristiti ako su životinje u blizini. Prilikom uporabe proizvoda ne kontaminirati hranilišta i vodu za životinje.