GLUTARSAN

GLUTARSAN

  • Dezinfekcijski pripravak za suzbijanje bakterija, virusa, gljivica i kvasaca na životinjskim farmama.

Aktivna tvar: 1 ml proizvoda spremnog za uporabu sadrži: 100 mg glutarala i 200 mg kvarterni amonijevi spojevi, benzil-C12-16-alkildimetil, kloridi.

OPIS PROIZVODA

Biocidni pripravak – dezinficijens za dezinfekciju nastambi i opreme na životinjskim farmama (sve vrste), opreme za prehrambene industrije, za sredstva transporta živih životinja, za odvode, za rađaonice i uzgajališta,  također i za područja na kojima životinje borave u svom prirodnom okruženju.

DOZIRANJE I UPUTA ZA UPORABU

Kako bi se postigao zadovoljavajući dezinfekcijski učinak u suzbijanju virusa (ptičja gripa, svinjska gripa, etc.), bakterija, gljivica i kvasaca: pripremiti 2 %-tnu vodenu otopinu (2 L proizvoda na 100 L vode) – nanijeti proizvod na željenu površinu i ostaviti da djeluje barem 30 minuta – nije potrebno ispiranje. Za sanitarnu zaštitu i dezodoriranje uzgajališta i opreme, sustava za vodu, klaonica i inkubatora za piliće koristite vodenu otopinu u omjeru 0,1-0,5 % (1-5 ml proizvoda na 1 L vode).

Mehaničkim putem ukloniti prljavštinu, pripremiti vodenu otopinu u navedenom omjeru sukladno namjeni, te otopinu nanijeti na željenu površinu pomoću prskalice ili putem krpe, spužve. Pravilno pripremljena otopina proizvoda ne nagriza opremu.

NAPOMENA

Proizvod ne miješati sa sapunima ili neionskim tenzidima. Ne koristiti pripravak u koncentriranom obliku – razrijediti prema uputi. Prilikom pripremanja i rukovanja s proizvodom koristiti zaštitnu opremu za ruke, lice i oči, te zaštitnu odjeću i obuću.  Ne udisati ili gutati proizvod! Ne koristiti ako su životinje u blizini. Prilikom uporabe proizvoda ne kontaminirati hranilišta i vodu za životinje.