CARDIO CARE pasta 30ml

CARDIO CARE sa Co-enzimom Q10, pasta za pse, 30 ml

  • Doprinosi zdravoj funkciji kardiovaskularnog sustava

ADITIVI po kg:

VITAMINI

Vitamin D ………………..60,000 IJ
Vitamin D 3 ………………..275,000 IJ
Vitamin E ………………..20,000 mg
Vitamin C ………………..20,000 mg
Taurin ………………..75,000 mg
L- karnitin ………………..20,000 mg

AMINOKISELINE

L-arginin ………………..20,000 mg
Koenzim Q10 ………………..1,000 mg

 

ANALITIČKI SASTAV

Sirovi protein 7,5%, Sirovo ulje i masti 7%, Sirova vlakna 0%, Sirovi pepeo 0,4%, Vlaga 59%,

DOZE I NAČIN PRIMJENE

Davati psu u dolje navednim dozama kroz 14 dana:

  • mali psi (do 5 kg) 2 ml
  • srednji psi (do 15 kg) 8 ml
  • veliki psi (do 30 kg) 15 ml.

Nakon 14 dana primjene konzultirati se sa veterinarom.

Koenzim Q10

Danas je dobro poznato da se srčana funkcija poboljšava dodatkom koenzima Q10. Koenzim Q10 je snažni antioksidans koji podržava kardiovaskularni sustav. Koenzim Q10 se prirodno proizvodi u tijelu i djeluje kao snažni antioksidans koji pomaže u zaštiti stanica. Stanice kojima najviše koristi dodavanje koenzima Q10 su one stanice koje se brzo mijenjaju, poput stanica srca, gingiva, mrežnice, sluznice crijeva i stanica imunološkog sustava. Nažalost, kako kućni ljubimci stare, proizvode manje koenzima Q10 pa ga je stoga potrebno dodavati u prehrani.

Dodatno, koenzim Q10 psima može pomoći kod sljedećih stanja:

Koenzim Q10 pomaže kućnim ljubimcima u spriječavanju:

  • Parodontalne bolesti poput gingivitisa
  • Starosnih stanja poput degeneracije makule
  • Dijabetesa (koenzim Q10 poboljšava funkciju krvnih žila i poboljšava neke biokemijske parametre koji spriječavaju progresiju dijabetesa).

Koenzim Q10 je antioksidans i dio je lanca proizvodnje energije u srčanom mišiću. Poboljšana proizvodnja energije poboljšava kontraktilnost srčanog mišića i rad srca. Koenzim Q10 ima važnu funkciju u pretvorbi energije prehrambenih tvari u vlastitu tjelesnu energiju. Smanjuje razinu troponina u srčanom mišiću za 71% i poboljšava sposobnost pumpanja srca za 8-9%. (Troponin je unutarstanični protein koji je bitan za regulaciju mišićne kontrakcije).

L-Karnitin je antioksidans i koristi se za proizvodnju energije u obliku ATP-a u srcu. Psi s dilatativnom kardiomiopatijom pokazali su poboljšanje srčanih parametara i kvalitete života
dodatkom L-karnitina. Određene pasmine, posebno bokseri, koker španijeli, springer španijeli, dobermani i pinčevi mogu pokazivati simptome dilatativne kardiomiopatije koja je povezana s nedostatkom karnitina, a poboljšava se dodavajući L-karnitin u hrani. Čak i kada je količina karnitina u prehrani dovoljna i njegova razina u krvi normalna, dodavanje karnitina može
poboljšati srčanu funkciju.

Taurin je aminokiselina potrebna za pravilan rad srca. Neke velike pasmine pasa imaju genetsku predispoziciju za nedostatak taurina. Nedavno je dokazano da je dilatativna kardiomiopatija
dokazana u pasmina pasa nevezano za genetsku predispoziciju već za prehranu i to ako je pas hranjen hranom koja ne sadrži žitarice ili hranom isključivo na bazi janjetine i riže. Davanjem
taurina kao dodatka prehrani dokazano je da je rad srca poboljšan kod pasa s dilatativnom kardiomiopatijom i starijih pasa.

Arginin je još jedna aminokiselina koja ima blagotvorno djelovanje na rad srca kod pasa, naročito kod onih pasa koji boluju od kongestivnog zatajenje srca. Pospješuje funkcije endotela i srčanog volumena.

Vitamini C, D i E važni su za zdravlje srca i krvnih žila. Psi ne sintetiziraju sami vitamin D u svojoj koži nego ga moraju uzimati u hrani. Kalcitriol, aktivni oblik vitamina D, potreban je za transport kalcija u srce. Kalcij u srcu potreban je za kontrakcije mišića. Dokazano je da je razina kalcitriola u serumu pasa s kongestivnim zatajenjem srca znatno niža čak i do 20%. Srce koje zaostaje svojim radom pod velikim je oksidativnim stresom. Vitamin E i vitamin C snažni su antioksidanti. Vitamin E jača kardiovaskularni sustav i poboljšava zdravlje srca oksigenacijom krvi, koja poboljšava cirkulaciju u srcu i arterijama. Njegova sposobnost je prevencija bolesti krvožilnog sustava poput tahikardije i arterioskleroze.

Kongestivno zatajenje srca česta je pojava kod pasa. Otprilike 10% svih pasa i 75% starijih pasa ima neki oblik srčanih bolesti. Kongestivno zatajenje srca nastaje kada srce više ne može adekvatno pumpati krv, a tekućina se nakuplja u plućnoj i trbušnoj šupljini.

Kod malih pasmina pasa, bolest mitralnog zaliska najčešći je uzrok kongestivnog zatajenja srca, dok je kod velikih pasmina pasa proširena kardiomiopatija najčešći uzrok zatajenja srca. Kad srce otkaže, ono postaje veliki “mlitav” organ a ne više snažan mišićav organ. Srčani mišić se toliko rastegne da se više ne može učinkovito kontrahirati. Jednom, kada se vašem psu dijagnosticira bilo koji od navedenih oblika srčanog oboljenja, to je stanje koje traje čitav život. Zbog toga je jako važno psu davati CardioCare Co-Q10.

NAČIN ČUVANJA

Čuvati na suhom mjestu ispod 25 °C u originalnom pakovanju.

PROIZVOĐAČ

Mervue Laboratories, Whites Cross, Cork, R. Irska