URO CHEM tablete

  • Dodatak prehrani za pse

SASTAV

Ekstrakti biljaka sa visokim diuretskim učinkom. Suhi ekstrakt Lespedeze (japanska djetelina) 90 mg, Artičoka 80 mg, Java čaj 50 mg, Sorbitol 150 mg.

SVOJSTVA

Sadrži Sorbitol osmotski diuretik. Od svih drugih diuretika Sorbitol je najučinkovitiji diuretik kod poremećaja bubrega izazvani hipovolemičnim šokom ili traumom. Za razliku od furosemida njegova dugotrajna uporaba ne uzrokuje poremećaj elektrolitske ravnoteže. Osim toga ne izaziva prekomjeran gubitak kalija pa je vrlo učinkovit kod liječenja kongestivnog zatajenja srca jer ne ometa srčane impulse. Jedan je od najučinkovitijih diuretika naročito kod terapije akutnog zatajenja bubrega i kronične bubrežne insuficijencije uzrokovanih povećanjem dušika u krvi i oligurijom.
Sorbitol: Osmotski diuretik. Njegovo djelovanje se bazira na povećanju razine elektrolita i neelektrolitnih tvari u krvi koje prelaze bubrežni prag i izlučivanje istih iz organizma putem mokraće.
Java čaj: Koristi se u liječenju bubrega i mjehura. Snažni je diuretik, pomaže u eliminaciji bubrežnih i žučnih kamenaca zahvaljujući svom drenažnom učinku.
Artičoka: snižava razinu šećera u krvi tako da utječe na jetru, žuč, metabolizam uree i sekreciju kolesterola. Štiti jetru i pomaže u smanjenju razine ukupnog kolesterola. Također kontrolira nekoliko funkcija jetre, proizvodnju i izlučivanje žuči te detoksikacijsku funkciju jetre. Ublažava promjene nastale povećanjem jetre. S obzirom na visok sadržaj željeza vrlo je dobra kao antianemik. Također spriječava nastanak bubrežnih kamenaca i obnavlja jetreno tkivo.
Lespedeza: Njezin utjecaj na bubrege očituje se u poticanju izlučivanje toksina i snižavanja razine šećera. Djeluje na jetru, žuč, metabolizam uree i sekreciju kolesterola.

UPOTREBA

Diuretik. Pomaže u radu bubrega, u slučajevima akutnog ili kroničnog oštećenja. Kod edema, ascitesa, kongestivnog zatajenja srca, trovanja. Zbog prisustva raznih biljnih tvari koristi se kod: mokraćnih kamenaca, upale mokraćnog mjehura, kroničnih upala bubrega, upale prostate i kod povećanja razine kolesterola u krvi.

NAČIN PRIMJENE I DOZA

Tablete dati zajedno sa hranom ili direktno u usta.
1 tableta na 6 kg tjelesne težine dva puta dnevno (maksimalna dnevna doza je 5 tableta).
Trajanje liječenja do 6 mjeseci.

Pakovanje: Kutija sa 60 tableta.

Način čuvanja: Na sobnoj temperaturi.

Rok valjanosti: Otisnut na vanjskoj ambalaži.

Proizvođač: Chemical Iberica, Španjolska

Uvoznik: Vet Consulting d.o.o., Daruvar