Novosti

Dugo Selo

Dana 19.06.2007. u organizaciji Phoenix-Farmacije d.d. i Vet Consulting d.o.o. održano je stručno predavanje za veterinare u Dugom Selu u restoranu “Klet obitelji Bunčić”, koje je vrednovano sa dva boda od strane Veterinarske komore. Skup, kojemu je prisustvovalo više od 120 veterinara iz veterinarskih organizacija sjevero-zapadne regije, ispred Phoenix- Farmacije pozdravio je dr.vet.med. Mirko Mikulec direktor PC Veterina.
dugoselovell1 dugoselovell2 dugoselovell3 dugoselovell4

Mr.sc. Siniša Trbojević dr.vet.med. pozdravio je sve prisutne u ime društva Vet Consulting, zahvalio se prisutnima na velikom odazivu i upoznao ih sa načinom rada društva Vet Consulting.

Stručno predavanje ”PROBAVNE I DIŠNE BOLESTI U INTENZIVNOM SVINJOGOJSTVU I GOVEDARSTVU” održao je dr. sc. Boris Habrun s Hrvatskog veterinarskog instituta. U predavanju se osvrnuo na kompleks neonatalnih dijareja prasadi i teladi, mogućnosti diferencijalne dijagnostike te rezistenciju bakterijskih uzročnika prema antimikrobnim lijekovima na hrvatskim farmama. Također je obrađena i kolibaciloza odbite prasadi s posebnim osvrtom na mogućnost profilakse i terapije. Posebice su obrađeni kompleks respiratornih bolesti svinja i goveda, također sa osjetljivošću najučestalijih bakterijskih uzročnika pneumonija na velikim farmama u Hrvatskoj prema antimikrobnim lijekovima.
Nakon predavanja Dr.sc. Habruna, Mr.sc. Siniša Trbojević je predstavio tri novo – registrirana preparata u Hrvatskoj, AMOXYVETo 50S, COLIVETO – 4800S i DOXYVETo 50S belgijske farmaceutske kuće VMD, koju društvo Vet Consulting zastupa u Hrvatskoj. Sva tri preparata su antibakterijski vodotopivi prašci indicirani upravo za probavne i dišne bolesti koje se pojavljuju u svinja i teladi, te napomenuo da se neki od njih po prvi puta primjenjuju u Hrvatskoj.

Dr.vet.med. Mladen Vugrinović predstavio je preparat INMODULEN, nespecifični imunostimulator, španjolske farmaceutske kuće Labaratorios Calier, koji je također indiciran kod istih bolesti, te posdjetio na ostale preparate koji se nalaze u uvoznoj paleti društva Vet Consulting (INMUNAIR, ROBORANTE, ERES, EDOVET, TERREXINE, ANPROSOL AMINOPAN i SELENE).

Nakon završenog predavanja svi sudionici su nastavili ugodno druženje uz ručak u opuštenijoj atmosferi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.