Novosti

Predavanje Našice i Bjelovar 2021.

U organizaciji tvrtki Phoenix Farmacija d.o.o. i Vet Consulting d.o.o. organizirana su edukativna stručna predavanja za doktore veterinarske medicine i to dana 23.09.2021. u restoranu “Ribnjak” u mjestu Ribnjak u blizini Našica te dana  04.11.2021.   u restoranu  “Coner” u  mjestu Jabučeta prekrasnog bilogorskog krajobraza kraj Bjelovara.

Unatoč ograničenom broju sudionika zbog COVID-19 situacije na oba skupa nazočilo je više od 100  doktora veterinarske medicine, a predavanja su vrednovana s 2 boda od strane HVK.

Stručno predavanje pod nazivom  “Vakcinacija kao rješenje u preventivi mastitisa“ održao je  mr.sc.Siniša Trbojević, dr. med. vet.

U svom izlaganju mr.sc.Siniša Trbojević istaknuo je  da mastitisi stvaraju najveće ekonomske gubitke u mliječnom govedarstvu, što zbog gubitka mlijeka tijekom mastitisa i smanjene proizvodnje mlijeka nakon mastitisa tako i zbog visoke cijene liječenja.  Također je upozorio i na nastanak rezistencije bakterija koje uzrokuju mastitise zbog velike primjene antibiotika u liječenju i preventivi mastitisa.

Nakon uvodnog dijela mr.sc.Siniša Trbojević predstavio je dvije vakcine protiv mastitisa španjolske farmaceutske tvrtke LABORATORIOS HIPRA, S.A.,  vakcinu STARTVAC koja se primjenjuje za imunizaciju krava i junica protiv pojave mastitisa uzrokovanih bakterijama Escherichia coli  i  Staphylococcus aureus te vakcinu UBAC  koja se primjenjuje za imunizaciju krava i junica protiv pojave mastitisa uzrokovanog bakterijom Streptococcus uberis.

Obje vakcine su jedinstvene na svjetskom tržištu, a patetirane su isključivo za sprječavanje pojavnosti mastitisa uzrokovanih najčešćim uzročnicima mastitisa.  Znanstvenim studijama a i primjenom u praksi dokazano je da redovitom primjenom obje vakcine s vremenom dolazi do iskorjenjivanja mastitisa na farmama i smanjenom patogenošću navedenih uzročnika.

Nakon završetka službenog dijela sudionici su nastavili druženje uz domjenak.

Nadamo se da će se ovakva druženja i dalje nastaviti s ciljem proširenja stručnoga znanja i spoznaja o novim mogućnostima zaštite i  liječenja  domaćih životinja.

O vakcinama STARTVAC i UBAC saznajte više klikom na:

STARTVAC i UBAC

DSC 0091

DSC 0098
DSC 0103
DSC 0104
DSC 0100
DSC 0112
DSC 0101
DSC 0107
B 01
H 04
V 04
V 03
V 02
V 01

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.