Novosti

Predavanje Daruvar 11.12.2015.

Dana 11. prosinca 2015. u organizaciji Phoenix Farmacije d.d. i Vet Consultinga d.o.o. u restoranu „Terasa“ u Daruvaru održano je stručno predavanje za veterinare iz središnje i sjeverozapadne Hrvatske.

Predavanju, koje je bilo vrednovano s 2 boda od Hrvatske veterinarske komore, prisustvovalo je oko 150 veterinara.
Uime veleprodajne kuće Phoenix Farmacija prisutne je pozdravio Mirko Mikulec, dr. med. vet., direktor PC Veterine, i svima zahvalio na dosadašnjoj suradnji.
Prisutne je pozdravio i mr. sc. Siniša Trbojević, dr. med. vet. uime tvrtke Vet Consulting, te ujedno podsjetio na proteklih deset godina postojanja i rada tvrtke Vet Consulting.
Stručno predavanje pod nazivom “Kompleks respiratornih bolesti goveda i svinja i dijareje teladi” održao je izv. prof. dr. sc. Boris Habrun s Hrvatskoga veterinarskog instituta. U svom se izlaganju osvrnuo na najvažnije čimbenike i uzročnike, kao i liječenje bolesti respiratornog i probavnog sustava u goveda i svinja.
Nakon predavanja mr. sc. Siniša Trbojević podsjetio je kolege veterinare na neke proizvode iz asortimana Vet Consultinga d.o.o., koji su indicirani upravo u preventivi i liječenju respiratornih i probavnih bolesti u goveda i svinja, poput Roxacina (enrofloksacin 10 %), Ceftiomaxa (ceftiofur), Inmodulena (imunostimulator), Eresa (mukolitik i sekretolitik), Emdocama (NSPUL) te Vitamina C. Ti su proizvodi već dokazali svoju učinkovitost u terapiji spomenutih bolesti.
Ujedno su predstavljene i dvije vakcine koje služe za aktivnu imunizaciju goveda protiv respiratornih i intestinalnih infekcija. To su BioBos Respi 4 vakcina protiv najvažnijih respiratornih bolesti u goveda te vakcina BoviBio Rotacol koja služi za aktivnu imunizaciju steonih junica i krava u svrhu pasivne imunizacije teladi protiv infekcija želučano-crijevnog sustava, uzrokovanih rotavirusom, koronavirusom i enteropatogenim sojevima E. coli.
Nakon završetka službenog dijela sudionici su nastavili druženje uz domjenak te je izvučeno i nekoliko prigodnih poklona.
Nadamo se da će se ovakva druženja i dalje nastaviti s ciljem proširenja stručnoga znanja i spoznaja o novim mogućnostima liječenja domaćih životinja.

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.